Frosted Game Jamit jamiteltiin jälleen

Tänä vuonna neljännet Frosted Game Jamit jamiteltiin jo syyskuussa. Teemaksi valikoitui tällä kertaa odottamaton resurssi, ja diversifyereiksi ’yksi totuus, monta valhetta’, ’tässä ei ole kyse sinusta’ sekä ’vastavoima’ (joka oli vahingossa typotettu vasta”vomaksi” teemaruudulle, josta tietysti osa osallistujista otti koppia). 😆

Ja jälleen kerran – kyllähän niitä mahtavia pelejä taas viikonlopun aikana syntyi! Tällä kertaa kävi jopa niin loistavasti, että jokainen peli saatiin buildattua loppuesityksiin sunnuntaina. Tämän vuoden teemoissa oli myös selkeästi enemmän tulkinnanvaraa, sillä pelissä näkyi monta erilaista lähestymis/toteutustapaa. Tänä vuonna näkyi VR-peli, lautapeli, PC-pelejä, konsolipelejä, ja AI:takin käytettiin!

Kurkkaa alapuolelta Aftermoviesta minkälaisia pelejä Frostedeilla tehtiin tänä syksynä.

Pelejä pelaamaan IGDA Rovaniemi Hubiin!

IGDA Rovaniemi Hub järjestää ”Jamien jälkilöylyt” 3.10. kello 18 ravintola Grandessa, joissa näitä mahtavia tekeleitä päästään pelaamaan! Grandessa järjestettävään tapahtumaan voi tulla kuka tahansa jameista ja peleistä kiinnostunut, ei tarvitse siis olla IGDAlainen.

Järjestäjiltä pohdintaa tulevasta

Vaikka jamit sujuivat mukavan letkeästi ja niiden järjestäminen on rutinoitunut jo monin paikoin, meillä on aina kehitettävää, ja parannusehdotuksia nousi niin järjestäjiltä kuin osallistujilta. Esimerkiksi tänä vuonna ilmoittautumislomakkeessa oli puutteita niin teknisten kysymysten kuin ryhmäytymisen suhteen. Tässä siis muutamia ajatuksia, joita kokosimme tulevia tapahtumia varten:

  • Syyskuu oli huono ajankohta – pitäydymme loka-marraskuussa tulevaisuudessa, jotta myös uudet opiskelijat pystyvät helpommin hyppäämään mukaan!
  • Mietitään ensi kerraksi uudestaan jameille ilmoittautumis- ja ryhmäytymismenetelmää. Se herättää paljon keskustelua järjestäjissä ja paikallisissa pelinkehittäjissä, ja siinä on iso kehittämisen potentiaali. Frosted Game Jamit järjesti tänä vuonna vain 4 ihmistä, ja lisäkäsiä tulevaisuudessa tarvitaan!
  • Oisko pre-jamit hyvä idea? Niissä voitaisiin esittää kysymyksiä tapahtumasta ja höpistä jo mahdollisista tiimeistä etukäteen.
  • Lainakoneet saatetaan ottaa kokonaan pois tapahtumasta käytöstä, sillä ei ole vielä ollut yhtään tapahtumaa, jossa niiden kanssa ei olisi ollut setup-ongelmia. Ongelmat nousevat koneiden tunnusten toimivuuksista ja Lapin AMK:n verkkojen yhteyksistä luokista haettuihin lainakoneisiin. Tämä on valitettavaa, mutta myös standardi monilla muilla jameilla.
  • Lainakoneita voisi tulevaisuudessa Lapin AMK:n opiskelijat tiedustella etukäteen esimerkiksi korkeakoulun IT-tuesta tarvittaessa.
  • Kuulemamme mukaan aikaisemmin vuosia sitten jameilla on ollut palju, pitäisikö tätä harkita tuleville Globaleille?  👀

Milloin seuraavat jamit Rovaniemellä?

Seuraavat jamit joista Rovaniemellä kuiskutellaan, ovat Global Game Jamit 20. – 26.1. eli tammikuun loppupuolella. Yleensä jamit järjestetään Finnish Game Jamien saitilla viikonloppuaikana, eli Rovaniemellä jamittelemaan pääsee paikan päälle 24. – 26.1. Tästä lisää siis loppuvuonna tai viimeistään vuoden 2025 alussa!